OBS
Denna hemlagade pumpasirap ger dig en rik och fyllig pumpakaffelatte, men det går också bra att använda en version som du hittar i butiker.
Kalorier: 43
Pumpkin Spice latte är en kaffevariant som först skapades 2003. Det har blivit en mycket populär dryck sedan den först skapades. Café Latte med pumpasmak har blivit en hösttradition för många, då smaken får en att tänka på den årstiden.
Det är inte så svårt som du kanske tror, att göra en egen, helt hemlagad Pumpkin Spice latte. Pumpasirapen kräver viss förberedelse, men en enda sats räcker till många portioner.
Vi rekommenderar att du använder en SENSEO® Café Latte pad, eftersom det ger en krämig konsistens och ett fint lager mjölkskum på drycken. Du kan också tillsätta ett extra lager vispad grädde och strö kanel ovanpå.
OBS
Denna hemlagade pumpasirap ger dig en rik och fyllig pumpakaffelatte, men det går också bra att använda en version som du hittar i butiker.
Kalorier: 43
Dela hokkaidopumpan i 2 delar. Du behöver bara halva pumpan för receptet, den del som du inte använder kan du lägga i kylskåpet.
Ta bort det inre fruktköttet och kärnorna i hokkaidopumpan.
Värm ugnen till 180 grader och ugnsbaka den i 30–40 minuter eller tills den är riktigt mjuk.
Mosa pumpan noga så den får en pastaliknande konsistens.
Använd en mortel till att krossa kryddnejlikan och muskotnöten.
Tillsätt vatten och socker i en liten kastrull. Höj värmen och sjud tills sockret är helt upplöst.
Lägg kryddnejlika, muskotnöt, kanel, ingefära och pumpamassa i grytan. Låt det sjuda i 15–20 minuter. Se till att massan inte bränns vid genom att röra om regelbundet.
Låt sirapen svalna något innan du häller ner den i en glasburk genom en sil.
Brygg en kopp SENSEO® Café Latte och tillsätt 2–3 matskedar pumpasirap.